Zupa z cukinii

Co tu dużo mówić? Zdrowa, pyszna, aromatyczna, prosta w wykonaniu.

Żeby się nią delektować, wystarczy w rondelku rozpuścić maso klarowane. Na nie wrzucić kolendrę, kurkumę, pieprz czarny, mango w proszku i pokrojoną w kostkę cukinię. Podsmażyć. Dodać wody i gotować do miękkości. Na koniec zmiksować na gładki krem i posolić do smaku.

W wersji na zdjęciu dałam się ponieść fantazji (czyli napadowi głodu :lol: ) i zupę wzbogaciłam kleksem śmietany oraz podprażonymi orzechami nerkowca i pestkami dyni. Połączenie godne polecenia, choć nie niezbędne!

 

Smacznego!CAM02095

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>