Kasza z daktylami

Dziś pyszne danie, które zaspokoi potrzebę różnych smaków. Smaczne, proste i szybkie do przygotowania.

 

250 kaszy jęczmiennej

2-3 marchewki

2 cebule

2 ząbki czosnku

około 150 g daktyli

250 g świeżego szpinaku, pokrojonego w paski- ewentualnie mrożony

220 g sera owczego (może też być feta)

natka pietruszki

masło klarowane, kurkuma, sól, pieprz

 

Ugotować kaszę jęczmienną z kurkumą. W tym czasie pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek zeszklić na maśle klarowanym. Obrać marchewki, pokroić w półplasterki, dodać do cebuli z czosnkiem i dusić pod przykryciem 6- 8 minut. Dorzucić szpinak, pokrojone daktyle, natkę pietruszki i pokrojony ser. Wymieszać, dodać sól i pieprz.

No i delektować się daniem w dobrym towarzystwie.

CAM01938

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>