Naturalny antybiotyk

Składniki:

700 ml octu jabłkowego (zawsze używać organicznych)
1/4 szklanki drobno posiekanego czosnku
1/4 szklanki drobno posiekanej cebuli
2 świeże ostre papryczki – najgorętsze jakie możesz kupić (Uwaga! Bądź ostrożny, czyść je z pestek w rękawiczkach), lub łyżka ostrej papryki, czyli pieprzu cayenne
1/4 szklanki startego imbiru
2 łyżki tartego chrzanu
2 łyżki kurkumy w proszku

…………………………………………………….

Połącz wszystkie składniki, za wyjątkiem octu, w misce.
Przenieś mieszankę do słoika.
Dopiero teraz wlej ocet jabłkowy i wypełnij nim słonik. Najlepiej jest, jeśli 2/3 słoika stanowi pierwsza mieszanina, a reszta, czyli 1/3 jest wypełniona octem.
Dokładnie zakręć słoik i wstrząśnij nim kilkakrotnie.
Trzymaj słoik w suchym i chłodnym miejscu przez dwa tygodnie. Dobrze jest wstrząsać słoikiem kilka razy dziennie.
Po 14 dniach, przecedź miksturę, aby otrzymać tonik. Dobrze jest użyć gazy, którą dokładnie wyciśniemy, a suchą pulpę możemy użyć do gotowania jakiejś potrawy.

Radzi się zaczynać korzystanie z tego domowego antybiotyku od wypijania jednej łyżeczki od herbaty, ale nie na pusty żołądek, tylko po posiłku.

 

http://www.pepsieliot.com/diy-czyli-jak-zrobisz-najlepszy-domowy-antybiotyk/#more-12843
Mielweb

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>