Przepyszny napój- mango lassi

Obrać dojrzałe mango, usunąć pestkę, pokroić i zmiksować na papkę.

Dodać jogurt nautralny, odrobinę miodu i (koniecznie) kardamon w proszku.

Mango lassi piłam pierwszy (i już wtedy wiedziałam, że nie ostatni) raz w indyjskiej restauracji w Warszawie. Potem uraczyła mnie nim Agnieszka P. No i od tej pory …na zimę i lato, na dobry i zły humor… najlepsze jest mango lassi!

2 przemyślenia na temat “Przepyszny napój- mango lassi

  1. Mam tez sprawdzony przepis na to lassi. Mango kroję na kawałki osalam morską solą chwile czekam az lekko pusci sok.trę na tarce robiąc pakpkę.sok i papke dodaje do jogurtu naturalnego wymirszanego z odrobina mleka i dosypuje kardamonu.ten slono slodki korzenny posmak pycha.teraz tylko musze wyproboeac z jakims roslinnym jogurcie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>